Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.07.2020 ora 07.00 – 19.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor în curs, celor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişuri, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Suceava, Moldova, în bazinele superioare ale Bistriţei şi Trotuşului, pe cursul inferior al Mureşului şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Oltului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare, exceptând cursul Siretului, râurile din bazinele hidrografice: Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, Prut şi pe cursurile inferioare ale Bistriţei şi Trotuşului, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din jumătatea de vest, centru și în nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată cu caracter torențial, prognozate.
Se vor menţine peste COTELE DE APᾸRARE râul Prut, pe sectorul Fălciu – Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează :
COTELE DE INUNDAȚIE: Prut – Oancea (550+7)-jud.GL şi Prut – Şiviţa (435+24) jud. GL.
COTA DE ATENȚIE râul Prut la s.h. Fălciu (500+30) – jud.GL
Se menţine în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 40 din 17.07.2020.