Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău, Rm. Sărat, Putna, Moldova, bazinul superior al Bistriței, cursurile inferioare ale râurilor Bega, Timiș, Bârzava, Olt și afluenții Oltului inferior, Vedea, Teleormanu, cursurile mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului și afluenților săi, Ialomiței și afluenților săi, în scădere pe râurile din Dobrogea, bazinele superioare ale Jiului, Vedei, Argeșului, Ialomiței și cursul inferior al Mureșului şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul ţării se vor menține fără modificări importante.
Se vor situa peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice Crasna-Domăneşti (400+15)-jud. SM (sector îndiguit) și Glavacioc-Crovu (200+5)-jud.GR.
În interval se vor situa peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna-Berveni (490+15)-jud.SM și Pârâul Câinelui-Vârtoapele (200+40)-jud.TR.