Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.01.2022 ora 07.00 – 11.01.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea unde vor fi în general staționare.
Pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, bazinul inferior al Oltului, debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, cu formarea de viituri rapide ce pot avea efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite se pot produce pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Caraș, Nera, Cerna, bazinul inferior al Jiului datorită precipitațiilor lichide, mai însemnate cantitativ, prognozate.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente în bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței și Moldovei se vor menține fără modificări importante.
Ca urmare a propagării, a tranzitării din Acumularea Călineşti Oaş şi atenuării viiturii formate anterior pe râul Tur, se va situa peste COTELE DE APĂRARE râul Tur pe sectorul aval acumularea Călinești Oaș (sector îndiguit).