Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Buzău în bazinele superioare şi mijlocii ale Jiului, Argeşului, Ialomiței, pe afluenții Oltului mijlociu şi doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Crasnei, Crişului Alb, Siretului şi pe cursul inferior al Mureşului (sectorul Acmariu-Radna).
Pe celelalte râuri, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Barcău, Crişul Repede, Olt (exceptând afluenții din bazinul mijlociu), cele din bazinele inferioare ale Jiului, Argeşului şi Ialomiței şi râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, pe unele râuri din zonele de deal și de munte, mai ales pe cele din centrul şi sud-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor mixte prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente în bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței și Moldovei se vor menține fără modificări importante.
Ca urmare a propagării, a tranzitării din Acumularea Călineşti Oaş şi atenuării viiturii formate anterior pe râul Tur, se va situa peste COTELE DE APĂRARE râul Tur pe sectorul aval acumularea Călinești Oaș (sector îndiguit).