Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.03.2020 ora 07.00 – 09.03.2020 ora 07.00

 
 
Debitele vor fi în creștere ca efect combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând cursurile inferioare ale Crișului Alb, Timișului, Bârzavei și Moraviței, unde vor fi în scădere și râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, Prut, cele din Dobrogea, unii afluenții ai Oltului inferior aval de acumularea Ionești, cursurile inferioare ale Bistriței, Trotușului și Putnei, unde vor fi relativ staționare.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute se pot înregistra și pe unele râuri din bazinele superioare și mijlocii ale Jijiei și Bârladului.
Creșteri mai însemnate de niveluri și debite, ca urmarea efectului combinat al precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, izolat sub formă de aversă, și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra pe unele râuri din zonele montane din jumătatea de sud a țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri), existente izolat doar în bazinul superior al Bistriței vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.