Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.05.2019 ora 07.00 – 06.05.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Putna, Rm. Sărat, Trotuș, Moldova, Suceava, Bârlad, cursurile superioare ale Siretului, Prutului și afluenții acestuia, cursul mijlociu al Someșului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Someșului Mic, Crișului Alb, Crișului Negru, Begăi, Timișului și Bârzavei, unde vor fi în scădere și râurile din bazinul hidrografic Vedea, cele din Dobrogea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și formarea de viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte, cu o probabilitate mai mare pe râurile din sud-vestul și nordul-vestul țarii, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Se vor mai situa peste COTELE DE ATENŢIE râurile  la staţiile hidrometrice: Goleţ – Goleţ (270+14)-jud.CS, Timiș – Grăniceri (600+80)-jud.TM și Bârzava – Partoş (50+30)-jud.TM.