Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Buzău, Putna, Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Barcăului, Crișurilor, Mureșului și Oltului, în scădere pe cursurile inferioare ale Barcăului, Crișurilor și Mureșului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri, cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE, ca urmare a precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prognozate, izolat sub formă de aversă și cedării apei din stratul de zăpadă, pe unele râuri din sud – vestul și centrul țării.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă sunt posibile și pe râurile din zonele montane, în special din sudul țării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente izolat doar în bazinul superior al Bistriței vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
Se menţin în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ Nr. 5 din 03.03.2020 și o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.