Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.01.2022 ora 07.00 – 05.01.2022 ora 07.00

Debitele vor fi, în creştere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheaţă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Bistrița, cursul superior și mijlociu al Mureșului și cursul superior al Prutului.
Pe râurile din bazinul hidrografic Vedea și bazinele inferioare ale Argeşului, Ialomiței şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, ca urmare a cedări apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate şi propagării pe unele râuri din nord-vestul și centrul țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, sloiuri, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor din Moldova, vor fi în diminuare și restrângere. 
Se va situa peste COTELE DE APĂRARE râul Tur, pe sectorul aval Acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit), ca urmare a viiturii formate anterior.
Intră in vigoare ATENȚIONAREA HIDRLOGICĂ nr. 2 din 04.01.2022.