Caracterizarea starii raurilor în intervalul 30.07.2021 ora 07.00 – 31.07.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Bistrița (afluent al Siretului) și cursul mijlociu al Prutului unde au fost în scădere.
Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creştere priin propagare.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte, izolate, de inundații locale și creșteri mai importante de debite s-au produs pe unele râuri mici din bazinele Suceava, Moldova, Putna, bazinele superioare ale Oltului, Ialomiței și Buzăului datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic Prahova și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Bârlad, unii afluenți ai Crișului Negru (Valea Roșie Holod, Teuz), afluenții Prutului și cursul superior al Târnavei Mici.
În interval a fost ȋn vigoare până la ora 24:00  ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 81 din 30.07.2021 şi au fost emise trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate, respectiv două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.