Caracterizarea starii raurilor în intervalul 30.06.2019 ora 07.00 – 01.07.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Târnava Mica, Bârzava, Moravița, Caraș și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare și râul Prut pe sectorul Ungheni – Drânceni unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Bega, Bârzava, Jiu, Olteț, Ialomița , pe cursurile Vedei și Prutului, pe cursurile superioare ale Carașului și Oltului, pe cursul mijlociu și inferior al Timișului și pe cursul inferior al Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Jijia, Sitna, Bahlui și pe unui afluenți ai Mureșului inferior (Domald, Secaș, Cugir, Sebeș, R. Mare, Strei).
Se situează peste COTA DE INUNDAŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Şiviţa  (435+1)-jud.Gl și peste COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Oancea (440+16)-jud. GL.