Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.11.2018 ora 07.00 – 30.12.2018 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Suceava, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia, bazinul inferior al Someșului, cursul inferior al Crasnei, cursul superior al Crișului Repede, cursul superior și mijlociu al Crișului Alb și cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Begăi, Timișului și Bârzavei, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, propagării și cedării apei din stratul de zapadă.
Pe râurile din bazinul Barcăului, pe cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Repede și Mureșului, pe cursurile superioare ale Crișului Negru, Begăi, Timișului, Bârzavei și Prutului și pe cursul inferior al Crișului Alb, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100%) pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Bârzava, Caraș, Cibin, Neajlov, Trotuș, Moldova, Suceava, bazinul mijlociu și inferior al Timișului, bazinele inferioare ale Mureșului, Argeșului și Siretului şi sub 30% din normale pe cursul inferior al Jijiei.
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal și izolat pod de gheaţă) au fost în diminuare și ușoară restrângere, fiind prezente pe râurile din bazinele superioare ale Mureşului, Argeșului, Oltului şi pe unii afluenţi mici din bazinul mijlociu şi inferior al acestuia, pe râurile din bazinul Bistriţei, pe cursurile superioare ale râurilor: Trotuş, Tazlau, Putna, afluenţii de pe cursul superior al Bârladului şi Buzăului şi pe majoritatea afluenţilor Prutului  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.