Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.08.2019 ora 07.00 – 30.08.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele superioare ale Someșului, Crasnei, Crișului Negru, Mureșului și Bistriței, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului și Timișului, unde au fost în creștere prin propagare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor înregistrate s-au produs și în bazinele superioare ale Vișeului și Izei.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mici pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Bistra, Bârzava, Moraviţa, Nera, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe cursurile inferioare ale Timișului, Carașului și Bistriței, pe cursul superior al Siretului, pe râul Tazlău, pe unii afluenți ai Someșului Mic (Lonea, Fizeș), Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Mureșului (Iara, Vișa, Ampoi), Oltului superior și mijlociu (Râul Negru, Covasna, Ghimbăşel, Homorod, Breaza, Hârtibaciu), Argeşului superior (Arefu, Vâlsan, R. Doamnei) şi pe afluenţii Prutului.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.