Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.07.2021 ora 07.00 – 30.07.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Trotuș, Bistrița (afluent al Siretului) și cursul mijlociu al Prutului unde au fost în scădere.
Ușoare creșteri de debite datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării s-au produs pe cursul mijlociu al Sucevei, iar pe cursul superior al Prutului creșterile s-au datorat numai propagării.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte, izolate, de inundații locale și creșteri mai importante de debite s-au produs pe unele râuri mici din bazinele Suceava, Jijia, Prahova, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului și Ialomiței datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic Prahova și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Bârlad, unii afluenți ai Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), afluenții Prutului și cursul superior al Târnavei Mici.
În interval a fost în vigoare până la ora 24:00  ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 80 din 29.07.2021 şi au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.