Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.07.2019 ora 07.00 – 29.07.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele Târnavelor și cele din bazinul superior al Mureșului unde au fost în ușoară scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Suceava, Moldova, Barcău, Bârzava, Nera, Cerna, bazinul superior și mijlociu al Timișului și bazinul superior al Crișului Repede, debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, căzute în interval și propagării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul superior al Turului şi pe unii afluenţi ai Prahovei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuș, Crasna, Crişul Repede, Târnava Mare, Bistra, Moravița, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad, Jijia, Bahlui, în bazinele superioare ale Vedei și Argeșului, bazinul superior şi mijlociu al Oltului, pe unii afluenţi ai Mureşului (Luţ, Niraj, Comlod, Iara, Feernic, Vișa, Domald, Târnava Mică, Ampoi, Secaș, Sebeş, Strei, Râul Mare) şi pe unele râuri din Dobrogea.
În interval au fost emise 5 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.