Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.05.2018 ora 07.00 – 28.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Someșul Mare, Lăpuș, Crișul Alb, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Timișului, Bârzavei, Argeșului și Ialomiței, bazinul mijlociu al Jiuliui, unde au fost în creștere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării și doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Turului și Crișului Negru și pe cursul superior și mijlociu al Prutului. 
Pe râurile din bazinele: Iza, Someș (exceptând Someșul Mare), Bega, Moravița, bazinele superioare și mijlocii ale Turului și Crișului Negru, bazinele mijlocii și inferioare ale Timișului, Bârzavei, Moldovei și Buzăului, bazinul superior al Jiului, debitele au fost în scădere.
Datorită precipitaţiilor căzute în interval, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, s-au înregistrat scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri, în special din zonele de munte din vestul, nord-vestul şi sud-vestul ţării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100 % din normalele lunare) pe cursul superior al râului Bega și pe cursul mijlociu și inferior al Jiului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Târnave, Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe cursurile superioare ale Crasnei, Mureșului și Oltului, pe afluenții Crișului Negru, Buzăului, Trotuşului şi Prutului şi pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și ai Argeșului superior.
În interval au fost emise șapte ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.