Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.12.2020 ora 07.00 – 27.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele: Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomița (exceptând cursul inferior), Buzău, Putna, Rm. Sărat, bazinul inferior al Trotuşului şi cursurile  inferioare ale Mureşului şi Someşului.
Pe râurile din bazinele: Vedea, Prut, Argeş inferior şi cele din Dobrogea debitele au fost relativ staționare, iar pe celelalte râuri au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, au fost în diminuare, restrângere şi eliminare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crișul Repede, Crișul Negru, Arieș, Siret (exceptând Bârladul și Rm. Sărat), bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Mureșului și Jiului,  pe cursurile superioare ale Argeșului și Ialomiței și pe cele din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Rm. Sărat și Bârlad. 
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la stația Micula (270+20)-jud.SM, datorită deversărilor controlate.