Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.10.2020 ora 07.00 – 27.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Crișul Repede, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Negru și Crișului Alb și bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinul superior al Buzăului, bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței și pe cele din Dobrogea, debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, iar pe cursurile inferioare ale Crișului Negru și Crișului Alb, creșterile s-au datorat numai propagării.
Datorită precipitațiilor cu caracter torențial, însemnate cantitativ, căzute în interval, s-au produs scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale, și creșteri importante de niveluri și debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din județul Constanța.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Caraș, Ialomița, pe cele din Dobrogea, cursul superior al Trotușului și cursul mijlociu și inferior al Siretului şi mai mici (sub 30% din aceste valori) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
În interval s-a situat peste COTA DE INUNDAȚIE râul Topolog la stația hidrometrică Saraiu (400+90) – jud. CT și peste COTELE DE ATENȚIE, râurile la stațiile hidrometrice Casimcea – Cheia (150+130) – jud. CT, Vl. Neagră – Lumina (225+15) – jud. CT, Nuntași – Nuntași (100+90) – jud. CT
În interval au fost emise patru ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.