Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.09.2019 ora 07.00 – 27.09.2019 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând cursul Prutului, bazinele mijlocii şi inferioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiţei şi cursul inferior al Oltului, unde au fost relativ staţionare.
Pe râurile din bazinul Turului, pe cursul superior al Bârzavei şi pe cursul mijlociu şi inferior al Timişului, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele Begăi, Trotuşului, pe cursurile superioare ale Someşului, Timişului, Caraşului, Nerei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Mara, Bistra, Jijia şi pe cursul superior şi mijlociu al Siretului şi pe unii afluenţi ai Oltului superior și mijlociu (Râul Negru, Covasna, Ghimbăşel, Homorod, Breaza, Hârtibaciu).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
În interval au fost emise 1 AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și 5 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.