Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.12.2020 ora 07.00 – 26.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, bazinul superior și mijlociu al Arieșului și cursul inferior al Mureșului unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, bazinul inferior al Ialomiței și pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare. 
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, au fost în diminuare, restrângere şi eliminare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crișul Repede, Crișul Negru, Arieș, Siret (exceptând Bârladul și Rm. Sărat), bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Mureșului și Jiului, pe cursurile superioare ale Argeșului și Ialomiței și pe cele din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Rm. Sărat și Bârlad. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.