Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.10.2018 ora 07.00 – 26.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Mureșului, Arieșului, Timișului și pe cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Târnavelor, Begăi, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei și Cernei.
Pe celelalte râuri, debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele: Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret (exceptând bazinul superior al Bistriței), bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului și Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor căzute în interval s-au produs pe unele râuri din bazinele superioare ale Turului, Mureșului și Oltului.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crișuri, Arieș, Bârzava, cursurile mijocii ale Someșului și Siretului, cursurile superioare și mijlocii ale Mureșului și Moldovei, cursul superior al Trotuşului, unii afluenți ai Someșului și Mureșului şi mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Moravița, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și bazinul superior al Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.