Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.08.2020 ora 07.00 – 26.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării. Excepţie au făcut râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Bistriţa, Rm.Sărat, cursul Someşului şi cursurile superioare şi mijlocii ale Sucevei, Moldovei, Putnei şi Buzăului unde au fost în scădere,  iar pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Argeşului şi Prutului, pe cursul inferior al Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea debitele au fost staţionare. 
Scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, mai însemnate cantitativ, s-au înregistrat și pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din centrul  și estul ţării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crișul Alb, Crișul Negru, Arieş, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Jiu, Olt superior, Suceava, Trotuş şi pe unii afluenţi ai Bistriţei, Oltului mijlociu şi Mureşului inferior  și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat şi Jijia.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 25.08.2020.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.