Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.12.2021 ora 07.00 – 25.12.2021 ora 07.00

 
Debitele au fost în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Nera și cursul superior al Jiului, iar pe celelalte au fost, în general, staționare.
Creșteri mai importante de debite și niveluri datorită precipitațiilor lichide mai însemnate cantitativ căzute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă s-au înregistrat pe râurile din bazinele superioare ale Barcăului, Crișului Repede, Crișului Negru și Arieșului.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cele din Dobrogea și pe râurile din bazinele hidrografice Someșul Mic, Crișuri, Buzău, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului și Arieșului.  
Formaţiunile de gheaţă (predominant gheață la maluri, năboi, pod de gheață) au fost în eliminare pe râurile din bazinele Crasna, Barcău, Crișuri, Nera, pe râurile din bazinele Vișeu, Iza, Tur, Someș, Mureș, Jiu, Olt și Argeș au fost în diminuare și restrângere, iar pe cele din Moldova s-au menținut fără modificări importante.
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Iza – Vadu Izei, Mara – Vadu Izei, Someş – Nepos, Ulmeni și Satu Mare, Mureș – Stânceni, Glodeni, Arieș – Turda, Topolog – Milcoiu și Asău – Asău. 
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Barcău la stația hidrometrică Marca (350+4) – jud. SJ. 
În interval s-a situat peste COTA DE ATENȚIE râul Barcău la stația hidrometrică Vâlcău de Sus (120+1)-jud.SJ.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.107 din 24.12.2021.