Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.08.2020 ora 07.00 – 25.08.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele: Siret, Prut, bazinele superioare ale Mureşului, Jiului,  Argeşului, Ialomiţei şi bazinul superior şi mijlcoiu al Oltului, iar pe Someş şi pe cursul mijlociu şi inferior al Mureşului debitele au fost în  scădere.
Pe celelalte râuri debitele au fost în general staționare. 
Scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, mai însemnate cantitativ, s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din bazinul Siretului.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Crișul Negru, Arieş, Timiş mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş superior, Motru, Gilort, Buzău, Trotuş, Moldova superioară şi pe Suceava  și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia şi pe unele râuri din bazinele superioare ale Oltului și Argeșului.
În interval au fost emise şase AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și șapte ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 50 din 24.08.2020
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.