Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.05.2021 ora 07.00 – 25.05.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Siretului (exceptând cursurile superioare ale Bistriței și Moldovei unde au fost în scădere), Prutului mijlociu și inferior și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare. Pe cursul Someșului Mic debitele au fost în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă și pe cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului și cursul superior al Prutului, debitele au fost în creștere ca urmare a propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Moravița, Gilort, bazinul mijlociu și inferior al Timișului, bazinul superior ale Jiului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, pe unii afluenți ai Oltului, Argeșului inferior și pe unele râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Rm. Sărat, Tazlău,  Bârlad și pe afluenții Prutului.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domănești (400+55)-jud.SM și Berveni (490+1)-jud.SM (sectoare îndiguite).