Caracterizarea starii raurilor în intervalul 23.11.2020 ora 07.00 – 24.11.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele Crișul Negru, Nera, Cerna și Trotuş, cursurile mijlocii și inferioare ale Timișului și Bârzavei și cursul inferior al Mureşului (sectorul Radna  – Nădlac), unde au fost în scădere. 
În bazinul Someșului Mare, pe cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Repede și Arieșului și pe cursul Mureșului sector Alba Iulia – Săvârșin, debitele au fost în creștere datorată precipitațiilor căzute în interval și propagării. 
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale Bistriţei şi  Moldovei au fost în diminuare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile: Bârzava, Caraș, bazinul superior al Trotușului, cursurile inferioare ale Begăi și Siretului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Cerna, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi ai Jiului, Argeşului superior şi ai Oltului inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.