Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.07.2018 ora 07.00 – 23.07.2018 ora 07.00

 
Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiiolor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele: Barcău, Crişuri, Arieş, Târnave, Suceava, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, cursul mijlociu şi inferior al Mureşului şi numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Ialomiţei, Siretului şi Buzăului. 
Pe râurile din bazinele: Bistriţa, Bârlad şi pe cursurile superioare şi mijlocii ale Siretului şi Buzăului debitele au fost în scădere
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, s-au înregistrat pe unele cursuri de apă din bazinele superioare ale râurilor: Prahova, Buzău, Olt, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna, Rm.Sărat, din unele zone de deal și de munte şi pe unele râuri din Dobrogea, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă, cu caracter torențial și însemnate cantitativ.
În interval s-au situat peste:
COTA DE INUNDAȚIE răul Slănic la staţia hidrometrică Vărbilău (200+80)-jud.PH.
–  COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Casimcea – Cheia (150+5)-jud.CT, Sicaşău – Sicaşău (150)-jud.HR, Teleajen – Moara Domnească (350+12)-jud.PH.
Debitele se situează în general la valori peste 100% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-90% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Crişul Repede, Arieş, Moraviţa, Cerna şi Suceava  și cu valori între  30-60% pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad şi pe cursul superior al Jijiei.
În interval au fost emise şase ATENŢIONǍRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr.48 din 22.07.2018.