Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.06.2019 ora 07.00 – 23.06.2019 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Vișeu, Someșul Mare, Târnava Mare, Râul Negru, Buzău, Bistrița, Suceava, Moldova, bazinul superior și mijlociu al Târnavei Mici și numai prin propagare pe cursul mijlociu și superior al Crișului Repede și cursul inferior al Barcăului.
Pe râurile din bazinul Bârlad, bazinul inferior al Argeșului, afluenții Oltului mijlociu și inferior, pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare, iar pe  celelalte râuri au fost în general staționare.
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ căzute în interval sub formă de aversă s-au înregistrat pe unele râuri din Crișana, Transilvania, Moldova și Maramureș.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice:Vișeu, Someșul Mic, Crișul Repede, Bega, Pogăniș, Bârzava, Ialomița, Buzău, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava,  bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, pe cele din Dobrogea, pe cursurile Jiului și Prutului și cursurile inferioare ale Barcăului, Vedei și Jijiei.
Se  situează peste:
 – COTA DE INUNDAŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Şiviţa  (435+45)-jud.GL,
 – COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Oancea (440+82)-jud. GL.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Șuști – Briheni (175+7)-jud.BH, Ozunca – Bățanii Mari (200+9)-jud.CV.
În interval au fost emise 5 AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate. 
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 45 din 22.06.2019.