Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.03.2021 ora 07.00 – 23.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Călmățui, cele din Dobrogea, bazinul superior al Vedei, unele râuri din bazinul inferior al Argeșului, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Ialomița, afluenții de dreapta ai Siretului, bazinele superioare ale Someșului Mic, Crișului Negru, Crișului Alb, Arieșului, bazinul superior și mijlociu al Argeșului, bazinul inferior al Vedei și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde au fot relativ staționare.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă s-au mai înregistrat în bazinele superioare ale Motrului, Gilortului, Oltului, Cibinului, Moldovei, Bistriței și pe unii afluenți ai Oltului inferior (Pesceana, Cungrișoara, Beica).
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) prezente izolat în bazinele hidrografice Moldova şi Bistrița, au fost în ușoară extindere și intensificare în bazinul superior al Bistriței și s-au menținut în bazinul superior al Moldovei. Noi formațiuni incipiente de gheață (ace de geață și geață la maluri) au apărut în bazinele superioare ale Someșului, Someșului Mic, Mureșului și Arieșului.
Curge năboi pe râul Bistrița pe sectorul Dorna Giumalău – Dorna Arinii şi pe râul Dorna la staţia hidrometrică Dorna Cândreni.
Debitele se situează la valori în jurul şi peste mediile lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș (cu excepția Someșului Mic), Crişul Repede, Crişul Negru, Arieș, Nera, Cerna, Jiu, Bistrița, Moldova, Suceava, Jijia, bazinele mijlocii și inferioare ale Buzăului, Putnei, Trotușului, bazinele superioare ale Mureșului și Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Rm. Sărat și Bârlad.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domănești (400+74)-jud.SM, Crasna – Berveni (490+36)-jud.SM (sectoare îndiguite), Bârzava – Partoș (50)-jud. TM (sector îndiguit) și Urlui – Furculești (150)-jud.TR. 
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 28 din 21.03.2021.