Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.10.2018 ora 07.00 – 22.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale râurilor Someș, Timiș și Jiu și unii afluenți ai Mureșului inferior, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Creşteri izolate de niveluri şi debite s-au înregistrat și pe unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Târnavelor, Prahovei și Buzăului, ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval sub formă de aversă.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul superior și mijlociu al Moldovei, cursurile superioare ale Barcăului, Crișului Alb, Jiului şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Moravița, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și bazinul superior al Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan). 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.