Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.07.2020 ora 07.00 – 22.07.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului şi Siretului şi cursurile inferioare ale râurilor: Iza, Crişul Alb, Mureş, Timiş, Târnave, Ialomiţa, Putna şi Buzău, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinul Crasnei şi pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori în jurul și peste normalele lunare pe majoritatea râurilor, mai mici, sub normalele lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90% din mediile multianuale lunare, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Târnave, Bega, Nera, Vedea, Argeş, Suceava, Moldova, Putna, Rm. Sărat, Buzău, pe cursul Siretului, în bazinul mijlociu şi inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea. 
Cele mai mici valori (10-30% din normalele lunare) se ȋnregistrează pe râurile din bazinele hidrografice: Moraviţa, Bârlad și Jijia.
Râul Prut pe sectorul aval Oancea, se situează peste COTELE DE APᾸRARE, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează :
– peste COTA DE INUNDAȚIE  la s.h. Şiviţa (435+5)-jud.GL; 
– peste COTA DE ATENȚIE la s.h. Oancea (440+75)-jud.GL.
Este în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 21.07.2020