Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.08.2020 ora 07.00 – 20.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor căzute în interval şi propagării cu excepția râurilor din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței unde au fost în scădere și a râurilor din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Vedea, Neajlov, Prahova, Buzău, Rm. Sărat, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior la Prutului, cursul Siretului și râurile din Dobrogea unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișei, Iza,Tur, Someşul Mic, Crișul Alb, Crișul Negru, Crișul Repede, Arieş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cibin pe cursul superior al Someșului, pe cursul superior al Oltului, cursul inferior al Jiului și pe afluenții Oltului mijlociu și inferior (Olanești, Bistrița, Luncavăț) și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unele râuri din bazinul superior al Argeşului și pe unii afluenți din bazinul mijlociu al Mureșului (Ștrei, Râul Mare, Râul Galben, Laslea) .
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Sebeş – Turnu Ruieni (250+14) – jud. CS şi Vl. Terovei – Terova (60+3)-jud. CS.
Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul Moraviţa la staţia hidrometrică Moraviţa (250+56)-jud. TM.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.48 din 19.08.2020.
În interval au fost emise două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE și două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.