Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.06.2018 ora 07.00 – 20.06.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, bazinele superioare ale Timișului și Bârzavei, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și doar prin propagare pe râul Prut, pe cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului, pe cursurile mijlocii și inferioare ale Oltului, Vedei, Teleormanului și Argeșului și pe cursul superior al Siretului.
S-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu efect de inundaţii locale pe unele râuri din bazinele superioare ale Crișului Repede, Begăi, Timișului, Pogănișului, Bârzavei, Carașului, pe unele râuri mici din bazinul mijlociu și inferior al Crișului Alb și bazinul inferior al Mureșului, ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval sub formă de aversă. 
Se situează peste COTA DE ATENŢIE, în scădere, râul Moraviţa la staţia hidrometrică Moraviţa (250+2)-jud.TM.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Orăștie – Grădiștea de Munte (65+2)-jud.HD, Goleț – Goleț (270+25)-jud.CS, Tău – Soceni (60+14)-jud.CS, Bistra – Voislova Gară (150+4)-jud.CS, Bistra – Obreja (85+1)-jud.CS, Vl. Doman – Reșița_2 (140+14)-jud.CS, Bârzava – Moniom (220+49)-jud.CS.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Repede, Arieş, Bega Veche, Bega, Timiș, Moraviţa, Caraş, Jiu, Vedea, Suceava, Moldova, Jijia, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului și Oltului, cursurile superioare ale râurilor: Bârzava, Crișul Negru, Crișul Alb și Bârlad.
În interval au fost emise nouă ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate. 
A fost în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 18.06.2018 până la ora 9.00.