Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.12.2021 ora 07.00 – 19.12.2021 ora 07.00

 
Debitele au fost, în general, în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mică, Târnava Mare, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Bârlad, bazinul superior al Timișului, bazinul mijlociu al Oltului și cele din Dobrogea, unde au fost relativ staționare. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Trotuș, Bistrița, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului și Putnei și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Caraș, Nera, Gilort, Bârlad, Jijia, bazinul superior al Timișului, cursul mijlociu și inferior al Lotrului și cursul inferior al Dâmboviței.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri, năboi), prezente în bazinele superioare ale Bistriţei, Moldovei și Sucevei, s-au menținut în general fără modificări importante.
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Bistrița – sector Dorna Giumalău,  Bistrița – Dorna Arini, Dorna – Dorna Candrenilor și Neagra – Gura Negrii.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.