Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.11.2020 ora 07.00 – 19.11.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursurile inferioare ale Mureșului (sector Arad – Nădlac), Ialomiței și Siretului, unde au fost în creștere prin propagare.
Creșteri izolate de niveluri și debite, ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval,  s-au înregistrat pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Prahova, din Dobrogea, bazinele superioare ale Argeșului, Buzăului și Putnei și pe cursul superior al Jiului.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile: Bârzava, Caraș, bazinul superior al Trotușului, cursul mijlociu al Moldovei, cursul mijlociu și inferior al Siretului și, izolat, pe unele râuri din bazinele superioare și mijlocii ale Oltului, Lotrului, Prahovei și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Bega Veche, Tazlău, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, Jijia, bazinul inferior al Bistriței și pe unii afluenți ai Someșului (Sălăuța, Bistrița, Ilișua, Fizeș, Lăpuș, Cavnic), Jiului, Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei) și izolat pe unii afluenți ai Oltului inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.