Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.08.2021 ora 07.00 – 19.08.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Siret, Prut, Ialomița, Argeș, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul superior al Mureșului și pe cele din Dobrogea, iar pe celelalte au fost în general staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici şi creşteri mai însemnate de debite şi niveluri s-au înregistrat pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei, ca urmare a precipitaţiilor importante cantitativ, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, căzute în interval. 
În interval s-a situat peste COTA DE ATENȚIE râul Bughea la stația hidrometrică Bughea de Jos (150+20)-jud. AG.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe unii afluenţi ai Oltului superior şi mijlociu,  Argeşului superior şi Prahovei, Trotuşului (Uz, Asău, Dofteana, Oituz, Caşin) și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuş, Crişul Negru, Bârzava, Nera, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad, Jijia, bazinul superior al Crișului Repede, bazinul superior și mijlociu al Timișului și unii afluenți ai Crișului Alb (Sebiș, Cigher). 
Este în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 91 din 18.08.2021, până la ora 10:00.