Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.06.2021 ora 07.00 – 17.06.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din  bazinele Prahova și Bârlad, în bazinele superioare ale Crișului Alb și Oltului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Arieșului, Târnavelor, Timișului, Prutului, Siretului şi afluenţilor săi, pe afluenţii Prutului și pe râurile din Dobrogea.
Pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Vedea, Argeș, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului și Oltului debitele au fost staționare, iar pe celelate râuri au fost în scădere.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale și creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, s-au înregistrat pe unii afluenți ai Siretului și Prutului și pe unele râuri din Dobrogea, ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ căzute în interval, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Târnave, Vedea, Ialomița, Siret (exceptând bazinul Bârlad), bazinele superioare și mijlocii ale Mureșului și Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, cursul superior al Prutului şi pe unii afluenţi ai săi (Bahlui, Sitna, Miletin) și pe râurile din Dobrogea  şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Repede, Bistra, Moravița, Caraș, Nera, Cerna. 
Se situează peste;
–  COTA DE INUNDAȚIE:
  râul Taița la stația hidrometrică Hamcearca – (300+41)- jud. TL
– COTELE DE ATENȚIE: râul Biruinţa la stația hidrometrică Biruința (150+43)-jud.CT și râul Miletin la stația hidrometrică Șipote (150+16) – jud. IS
În interval s-a situat peste COTA DE ATENȚIE râul Bolătău la staţia hidrometrică Poiana Largului (200+10) – jud. NT.
În interval au fost emise două ATENȚIONÂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate. 
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 53 din 15.06.2021.