Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.05.2018 ora 07.00 – 17.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Târnave, Vedea, Ialomița, Bârlad, pe cursul Siretului, în bazinul superior al Oltului, pe cursul inferior al Argeşului şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Pe râurile din bazinele: Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul superior şi mijlociu al Argeşului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Oltului şi Prutului şi cursurile superioare ale Crasnei, Timişului, Bârzavei şi Jiului, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, în bazinul superior al Crişului Alb, Arieşului, în bazinul superior şi mijlociu al Jiului şi pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenții Buzăului, Trotuşului şi Prutului.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Gladna – Firdea (110+12)-jud. TM și Terpezița – Gabru (220+34)-jud. DJ.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 29 din 16.05.2018.