Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.04.2021 ora 07.00 – 17.04.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, bazinul inferior al Oltului, cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul mijlociu și inferior al Mureșului și cursurile inferioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Crișului Alb, Bârzavei și Ialomiței unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnave, Pogăniș, Bârzava, Caraș, Buzău, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței, pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Cerna, Bârlad și pe afluenții Prutului.
 Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domănești (400+94)-jud. SM şi Berveni (490+7)-jud. SM (sector îndiguit).