Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.08.2020 ora 07.00 – 16.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Buzău, Putna, Rm. Sărat, bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor și afluenții Oltului aval Sebeș Olt, iar pe celelalte râuri au fost în general staționare.
Scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, mai însemnate cantitativ, s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din centrul  și estul ţării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş, Motru, Gilort, pe cursurile superioare ale Crișurilor, Caraşului, Nerei, Cibinului, pe cursul mijlociu şi inferior al Jiului, cursul Prutului aval Fălciu și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior şi pe unii afluenți ai Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei, Dâmbovnic).
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.46 din 15.08.2020 .