Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor înregistrate în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării exceptând râurile din Dobrogea și cursul mijlociu și inferior al Prutului unde au fost în general staționare.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite cu depășirea COTELOR DE ATENȚIE s-au inregistrat pe unele râuri mici din bazinul Lăpuș, Crișul Alb, Bega, Timiș și Olt inferior.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) prezente izolat în bazinele Bistrița și Jijia au fost in restrangere şi diminuare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râul Bârzava, pe cursul Prutului şi pe cursurile superioare ale râurilor: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Crișul Alb, Arieș, Bega, Bârzava, Caraș, Olt, Ialomița și bazinele superioare ale Barcăului, Timișului, Vedei, Argeșului, pe cursul Prutului, pe cursurile superioare ale Sucevei, Bistriței și Putnei, pe cursul mijlociu al Moldovei și afluenții Buzăului superior și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad și afluenții Prutului.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Cigher – Chier (300+6)-jud. AR, Tău – Soceni (60+8)-jud. CS și Gladna – Firdea (110+22)-jud. TM
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice Cerna – Măciuca (240+20)-jud. VL și Sălătrucel – Berislăveşti (10+10)-jud. VL.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 22 din 15.03.2021.