Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.05.2021 ora 07.00 – 15.05.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și în general staționare pe celelalte râuri.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Mureș (exceptând Târnavele), Bega, Timiș, Gilort, Prahova, bazinele superioare ale Jiului și Ialomiței, unii afluenți din bazinul inferior al Oltului, cursul inferior al Crasnei, pe cele din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bistra, Moravița, Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad și pe unii afluenți ai Prutului.
Se situează peste:
COTA DE INUNDAȚIE râul Crasna la stația hidrometrică Domănești  (500+12)-jud.SM (sector îndiguit);
COTA DE ATENȚIE râul Crasna la stația hidrometrică Berveni (490+9)-jud.SM (sector îndiguit).
În interval s-a situat peste COTA DE ATENȚIE râul Fântâna Galbenă la stația hidrometrică Stâna de Vale (50+2)-jud.BH.
În interval au fost emise două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 14.05.2021.