Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.05.2018 ora 07.00 – 15.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost relativ staționare, exceptând râurile din bazinul Trotuș, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul mijlociu al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe cursul inferior al Someșului și pe cursul superior și inferior al Prutului, debitele au fost în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din bazinului mijlociu și inferior al Mureșului, bazinele superioare ale Timișului, Bârzavei, Nerei, Cernei și Buzăului și pe unele râuri mici din zona de deal și de munte.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuş, Crasna, Crişul Negru, Crişul Repede, Târnave, Iara, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Suceava, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, bazinul superior al Timișului, bazinul mijlociu și inferior al Bârzavei și afluenții Oltului, Argeșului, Buzăului, Trotuşului și Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.