Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.01.2022 ora 07.00 – 15.01.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Timiş, Bega, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Vedea și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe cursul Trotuşului debitele au fost în creşetere datorită evoluției formațiunilor de gheață, cedării apei din stratul de zăpadă si propagării.
Debitele se situează la valori în jurul și peste mediile lunare multianuale pe majoritatea râurilor, exceptând cele din bazinele hidrografice: Barcău, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Rm. Sărat, Bistrița, Bârlad, Jijia, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Trotușului, cursul inferior al Putnei, cursul mijlociu şi inferior al Prutulului și râurile din Dobrogea, unde se situează sub mediile lunare multianuale, cu valori cuprinse între 30 – 80% din normalele lunare.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri, năboi, pod de gheață, sloiuri) existente în bazinele superioare ale râurilor  din jumătatea de nord a țării au fost în uşoară restrângere şi diminuare.
Curge năboi (zăpadă îngheţată în albie) pe râurile la staţiile hidrometrice: Someșul Mare – Beclean,  Lăpuș – Răzoare, Mureș pe sectorul Toplița – Glodeni, Toplița – Toplița, Olt – Sf. Gheorghe, Bistriţa – pe sectorul Dorna Giumalau – Frumosu, Cârlibaba – Cârlibaba, Dorna – Dorna Candreni, Neagra – Gura Negrii, Iapa – Luminiș, Trotuș – Lunca de Sus.
Curg sloiuri pe Prut la staţia hidrometrică Drânceni.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.