Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.12.2020 ora 07.00 – 14.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Vedea, bazinele superioare ale Mureșului și Putnei, bazinul inferior al Argeșului și pe cele din Dobrogea unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, iar numai datorită propagării s-au produs creșteri pe cursul superior al Prutului și pe cursurile inferioare ale râurilor Someș, Crișul Negru, Crișul Alb, Prahova și Ialomița.
Pe râurile din bazinele hidrografice ale Sucevei, Moldovei, Rm. Sărat, Bârladului și pe afluenții Prutului, debitele au fost în general staționare. 
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri şi izolat pod de gheaţă) s-au menţinut fără modificări importante, fiind prezente în bazinele superioare ale Sucevei, Moldovei, Bistriţei și izolat în bazinele superioare ale Someșului Cald și Mureșului.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, bazinul inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinul Crişului Negru.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 65 din 13.12.2020 până la ora 12:00.