Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.05.2021 ora 07.00 – 14.05.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb, Begăi, Timișului, Bistriței, bazinele superioare ale Bârzavei, Moraviței, bazinele mijlocii și inferioare ale Târnavelor și cursul superior al Prutului, în scădere pe cursurile inferioare ale Crișului Alb, Begăi, Timișului, Bârzavei și Moraviței și relativ staționare pe celelalte râuri.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă s-au mai înregistrat și pe unele râuri din bazinele superioare ale Oltului, Argeșului și pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Crasna la stația hidrometrică Domănești (400+60)-jud. SM (sector îndiguit).
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Gilort, Prahova, bazinele superioare ale Crișului Repede, Crișului Negru, Mureșului, Arieșului, Târnavei Mari, Jiului, Ialomiţei, Bistriței, pe unii afluenți ai Oltului inferior și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bistra, Moravița, Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad și pe unii afluenți ai Prutului.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 34 din 13.05.2021.