Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.03.2021 ora 07.00 – 14.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Crişului Alb, cursul Arieşului, cursul superior al Jiului și cursurile inferioare ale Mureșului și Prutului, unde au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării. 
Pe cursul mijlociu și inferior al Jiului, cursul inferior al Siretului și pe cursul superior al Prutului debitele au fost în scădere ușoară.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) s-au menținut în general fără modificări importante și sunt prezente numai izolat în bazinele: Moldova, Bistrița, Buzău și Jijia.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul hidrografic al Bârzavei, bazinul superior al Prahovei, pe cursul Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Târnava Mare, Bega Veche, Bistra, Amaradia, Vedea, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad, Jijia, Bahlui şi pe unii afluenți ai Bistriței.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.