Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.05.2019 ora 07.00 – 13.05.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu și inferior al Prutului, cursurile inferioare ale Crișului Alb și Moraviței, unde au fost în creștere prin propagare și  râurile din bazinul hidrografic Vedei, cele din Dobrogea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, unde au fost relativ staţionare.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE, ca urmare a propagării, râurile la stațiile hidrometrice:  Timiş – Grăniceri (600+60)-jud.TM, Bârzava – Partoş (50+28)-jud.TM şi Prut – Prisăcani (450+19)-jud.IS. 
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Arieş, Cerna, Vedea, Argeș, Ialomița, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, cele din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Buzăului, bazinul inferior al Oltului, bazinele superioare și mijlocii ale Moldovei, Bârladului, Jijiei, bazinele superioare ale Timișului, Sucevei și Bahluiului, unde se situează la valori cuprinse între 30-90% din acestea.