Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.04.2021 ora 07.00 – 13.04.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare,exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Târnave, Strei, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului și Prutului și cursul inferior al Someșului unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, Trotuș, pe cele din bazinele superioare ale Sucevei, Moldovei, Bistriței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului și pe cursul superior al Prutului, debitele au fost în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul Prahovei, bazinul mijlociu al Oltului, pe cursurile superioare ale Crasnei, Bârzavei, Trotușului, pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Cerna, Bârlad și pe afluenții Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.