Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.01.2021 ora 07.00 – 13.01.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moravița, Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului, Ialomiței, unii afluenți din bazinul inferior al Oltului (Mamu, Beica, Iminog, Urlui, Calmațui, cursul inferior al Oltețului) și pe râurile din Dobrogea, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, propagării și cedării apei din stratul de zăpadă. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Crișuri, Arieș, Timiș, Caraș, Nera, Cerna,  Buzău, Rm. Sărat, Putna, bazinul inferior al Mureșului, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, cursul inferior al Someșului și cursul superior al Prutului, debitele au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) existente în bazinele superioare ale Someşului Mic, Mureșului, Târnavei Mari au fost restrângere și eliminare, cele din bazinele superioare ale Oltului, Moldovei, bazinul superior și mijlociu al Bistriței și pe cursul superior al Tazlăului s-au menținut fără modificări important.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râul Bistriţa pe sectorul Dorna Giumalău-Dorna Arini şi pe râurile la staţiile hidrometrice:  Cârlibaba – Cârlibaba şi Dorna – Dorna Cândreni. 
Debitele se situează la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Târnave, Bega Veche, Bârlad și Jijia, unde sunt cuprinse între 30-60% din normalele lunare. 
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile Bârzava – Partoș (50+8)-jud. TM, Urlui – Furculeşti (150)-jud. TR.