Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.07.2021 ora 07.00 – 12.07.2021 ora 07.00

Debitele au fost, în general, în scădere, exceptând bazinul superior și mijlociu al Someșului Mic, bazinul superior al Buzăului și cursul inferior al Someșului, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Bacău, Crișuri, Jiu, Olt, Vedea, Argeș, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele superioare ale Oltului, Argeșului și bazinul superior și mijlociu al Ialomiței ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, sub formă de aversă și propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Prahova, bazinele superioare ale Bistriței, Putnei, cursurile superioare ale Someșului, Crișului Alb, unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Timiș, Moravița, Nera, unii afluenți ai Crișului Negru (Holod, Teuz).
În interval au fost emise trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și treisprezece  ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
În interval s-au situat peste COTA DE ATENȚIE râul Vişeu la stația hidrometrică Poiana Borşa (160+8)-jud.MM.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.